Rygcenter logo faelles.png

Osteopatiens historie

Osteopatien blev grundlagt af lægen Andrew Taylor Still i 1874. Osteopati kaldes også manuel medicin, fordi osteopaten bruger sine hænder til at undersøge og lindre smerter og fjerne de blokeringer, der forstyrrer kroppen og nedsætter dens bevægelighed. 

I 1892 startede Dr Still sin egen skole for osteopati.

 

Siden da har osteopatien bredt sig og bliver praktiseret i over 20 lande verden over. I USA er osteopati en del af medicinstudiet og i Europa er osteopater statsautoriserede i England, Frankrig, Schweiz, Finland, Malta og Island. I mange andre lande er osteopati anerkendt og udbredt.
Hvad er osteopati?
​Osteopati er en manuel medicinsk behandlingsform, dvs at vores redskaber kun er vores viden og vores hænder.

En osteopat undersøger og behandler alle vores kropsystemer – knogler, muskler, nerver, lymfe, organer og blodkar, derfor betragter osteopatien kroppen som en helhed. 

Osteopatien er et sikkert, effektivt og naturligt diagnose- og behandlingssystem, som søger at genskabe kroppens naturlige holdning. Mange af teknikkerne der benyttes, søger at løsne det stramme væv eller låste led, der fører til smerter. Ved at korrigere leddene og musklerne på en specifik og korrekt måde opnås en bedre tilstand hvor kroppen bedre kan kompensere. Og dette er helt essentielt i den osteopatiske tankegang. Hvis ikke kroppen kan kompensere i dens stilling og holdning opstår der smerter som først forsvinder, når kroppen mekanisk bliver korrigeret.